Blog

“Move It” London 2013

MOVE IT London este un festival de dans şi arte scenice – unul dintre cele mai apreciate din Europa.
Anul acesta a avut loc între 8 şi 10 martie la Olympia Exhibition Hall din Londra, un spaţiu superb şi imens, care, timp de trei zile, a fost the place to be pentru toţi dansatorii şi iubitorii dansului.
Noi am făcut o escapadă de 40 de ore în oraşul britanic, însă, o spun cu toată sinceritatea, au fost cele mai intense 40 de ore trăite de mult timp încoace!

Pe măsură ce te apropii de stataţia de underground Olympia Hall ţi se confirmă că eşti pe ruta corectă: străzile sunt pline de tineri machiaţi şi coafaţi impecabil, cu fuste cu paiete ivindu-se de sub geci largi de jeans, cu căciuli fosforescente, încălţăminte sport colorată, grupuri gălăgioase în haine identice, autocare pline de dansatori cu marabouri…

Odată ajunse, am fost primite cu drag şi imediat ce ni s-au oferit badge-urile, un voluntar ne-a făcut turul festivalului. Pe scurt, weekendul trecut Olympia arăta cam aşa:

1 P1030296

2 P1030015

3 P1030277

Sute de expozanţi: academii de dans, şcoli private şi facultăţi, branduri pentru dansatori, îmbrăcăminte şi încălţăminte specială pentru repetiţii şi antrenamente sau spectacole, accesorii, make-up scenic, nutriţie + o scenă principală şi o scenă mică de freestyle, nouă săli de dans pentru masterclass-uri şi un ‘interview sofa’ pentru Q&A cu invitaţi speciali.

Spectacolele şcolilor de pe scena principală au fost, cu foarte puţine excepţii, impecabile. Bucuria cu care dansează şi energia degajată au transformat fiecare calup într-un spectacol plăcut de urmărit.
Lista completă a spectacolelor merită studiată în amănunt!

În pauzele dintre spectacole, vizitatorii târgului aveau posiblitatea să participe la unul dintre multele workshopuri sau masterclass-uri care se desfăşurau simultan în 9 săli de dans şi acopereau toate stilurile de dans.

4 P1020813

Masterclass de gipsy flamenco, fără limită de vârstă, susţinut de Danielle Allan

Standurile magazinelor şi brandurilor erau, mai tot timpul, pline de cumpărători: în gama largă de produse se găsea ceva pentru fiecare, indiferent că era street dancer, balerin sau un părinte în căutare de suveniruri 🙂

5 P1020784

Sansha jazz shoes şi flexibili Sansha

În tot acest timp, la interview-sofa, un loc special amenajat lângă scena principală, Annaliese Dayes intervieva invitaţii speciali ai festivalului: dansatori, coregrafi, profesori sau impresari.

interview-sofa cu Hakeem Onibudo, gazda Freestyle Stage-ului, despre noul său proiect, moderat de Annaliese Dayes (jurnalist, blogger, model)

interview-sofa cu Hakeem Onibudo, gazda Freestyle Stage-ului, despre noul său proiect, moderat de Annaliese Dayes (jurnalist, blogger, model)

Festivalul a oferit şi nişte lecţii de marketing 🙂 capitol la care Capezio a excelat anul acesta. Au avut un stand impecabil şi o idee genială: au desemnat un ambasador, pe Kimberly Wyatt, fostă membră Pussycat Dolls, care a susţinut un show Capezio ce a creat o adevărată nebunie în rândul publicului. A doua zi, Kimberly s-a întors, spre mulţumirea fanilor, escortată de o gaşcă de bodyguarzi, pentru a da autografe. În jur de 1000 de oameni s-au îngrămădit în jurul standului Capezio pentru a o vedea, iar acest lucru a dat complet peste cap accesul în zona aceea a Olympia Hall. A fost demenţă curată 🙂
Standul Capezio la sosirea lui Kimberly Wyatt

Standul Capezio la sosirea lui Kimberly Wyatt

Kimberly Wyatt (ex-Pussycat Dolls) după show-ul susţinut la Move It 2013, sub tutela Capezio

Kimberly Wyatt (ex-Pussycat Dolls) după show-ul susţinut la Move It 2013, sub tutela Capezio

Miss Wyatt nu a fost însă singura care a împărţit autografe: dansatorul-devenit-model BB Kaye a fost printre cei mai vânaţi artişti. Ceea ce nu e de mirare 🙂 😛
BB Kaye, dansator şi model devenit celebru în special după apariţia în emisiunea britanică Dirty Sexy Things

BB Kaye, dansator şi model devenit celebru în special după apariţia în emisiunea britanică Dirty Sexy Things

dansator mega-carismatic, încă neidentificat :P

dansator mega-carismatic, încă neidentificat 😛

Ultima zi a festivalului pentru noi s-a rezumat, din păcate, la o vizită de doar două ore, dimineaţa, astfel am pierdut “Fashion Fix”, calup de dans prezentat de branduri în colaborare cu şcoli de dans: 4Dance+Tiffany Theatre College, Images Textiles+The Centre PAC, Bloch+Urdang Academy, Capezio+Bird College,Sansha+Performers College.
În rest… festivalul deborda de veselie şi good-vibe general. Lumea era foarte pestriţă, de la familii cu fetiţe balerine, copii, adolescenţi excentrici, vedete şi popstaruri la dansatori consacraţi şi directori de şcoli. Însă toţi erau la fel, toţi erau acolo datorită unui singur lucru: pasiunea pentru dans.
Mai jos am făcut o selecţie de fotografii ce ilustrează mai bine cele spuse mai sus 🙂
Iar până la Move-it 2014 nu ne rămâne decât să privim fotografiile şi să încercăm să învăţăm de la britanici
[gallery columns="2" link="file" ids="3467,3468,3469,3471,3472,3473,3474,3475,3476,3470"]

www.

move

itda

nce.

co.uk

 

8-

10.

03

.20

13

Niciun comentariu până acum


SCRIE UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *